Autolaina ilman vakuuksia

Auton rahoittamiseen on monia vaihtoehtoja. Yksi toimiva tapa on vakuudeton autolaina.

 

Hae

Lue lisää

Loading... please wait

Vakuudetonta lainaa auton hankintaan

  • Jopa 40000 euron rahoitus
  • Laina maksetaan suoraan pankkitilille
  • Vaivaton hakemus kokonaan verkossa
  • Kilpailukykyinen henkilökohtainen korko
  • Mahdollisuus maksaa takaisin suunnitelmaa nopeammin

 


Hae lainaa

Lainaa auton hankintaan

Auton omistaminen on monelle tärkeä tai jopa ainoa vaihtoehto liikkumiseen paikasta toiseen. Kun suunnittelet auton ostoa tai vaihtoa, on tärkeää pohtia millaisen auton tarvitset. Oli harkinnassa oleva auto millainen tahansa, auton hankinta on aina tärkeä taloudellinen päätös.

Auto on usein kotitalouden yksi suurimpia ostoksia. Oli suunnitelmissasi sitten uuden auton ostaminen tai auton vaihtaminen, niin TF Bank laina on hyvä vaihtoehto auton rahoituksen avuksi. Tee hakemus netissä ja saat alustavan päätöksen rahoituksesta heti.

 

Mikä on autolaina?

Autolaina on vakuudeton ja yksinkertainen tapa rahoittaa ajoneuvon hankinta. Vakuudeton laina on laina johon ei tarvise asettaa vakuuksia kuten esimerkiksi asuntoa tai ostettavaa autoa. Autolaina on myös kokonaan erillinen sopimuksena, jolloin saat ostettavan auton heti omiin nimiisi.

Autolaina voi olla erittäin hyödyllinen esimerkiksi jos ostat auton yksityishenkilöltä tai et ole ehtinyt säästämään auton käsirahaa. Autolainaa voi hakea koska tahansa, joko ennen tai jälkeen sopivan auton löytymisen. Autolainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, joten täytä hakemus rohkeasti!

Mikä on järkevin tapa rahoittaa auto?

Käteisostamisen etu on selvä, sillä se on aina edullisempaa kuin lainalla ostaminen rahoituskulujen jäädessä pois. Kustannusten lisäksi on kuitenkin muita seikkoja, jotka kannattaa huomioida maksutapaa valitessa. Auton hankintahinta voi olla korkea, eikä varoja kaupantekoon ole monesti välittömästi saatavilla. Moni hoitaakin auton rahoittamisen ottamalla lainaa autoon, joka tuo joustavuutta talouteen sopivan kokoisine kuukausierineen ja maksuvapaineen.

Auton rahoittamiseen löytyy useita eri vaihtoehtoja, joista käymme läpi kolme yleisintä tapaa hoitaa auton rahoitus. Nämä tavat ovat vakuudeton autolaina, autorahoitus ja yksityisleasing.

 

Vakuudeton autolaina

Vakuudeton autolaina kuten TF Bank Laina on yksinkertainen tapa rahoittaa ajoneuvon hankinta. Vakuudeton autolaina ei ole kytköksissä hankittavaan autoon, vaan on oma erillinen sopimuksensa. Autolainaa voi hakea koska tahansa, joko ennen tai jälkeen sopivan auton löytymisen. Autohankinnan budjetti tulee toki tietää ennen lainan hakemista. Autolaina kasvattaa auton ostoon käytettävää rahasummaa tilanteessa, jossa säästöihin ei ole vielä kertynyt paljoa rahaa. Jos säästöjen ohella käytetään autolainaa, on hankinnan tekemiseen käytettävissä suurempi summa, kuin tilanteessa, jossa auto hankitaan vain omalla rahalla, jolloin voi joutua tinkimään auton laadusta huomattavasti.

 

Autorahoitus eli osamaksurahoitus liikkeestä

Autorahoituksella tarkoitamme suoraan autoliikkeesta haettavaa osamaksurahoitusta, jossa auto toimii lainan vakuutena. Vakuudettoman autolainan ja autokauppojen tarjoaman autorahoituksen suurin ero ostajalle on omistajuuden siirtyminen. Valitessa autorahoituksen, auton omistajuus siirtyy usein ostajalle vasta siinä vaiheessa, kun rahoitussopimuksen viimeinen maksuerä on suoritettu ja usein siihen asti toimii auto lainan vakuutena. Autolainan tapauksessa omistajuus siirtyy ostajalle välittömästi.

Joissain tapauksissa autorahoitusta käyttäessä rahoitusyhtiöt vaativat ylimääräisen kaskovakuutuksen hankkimista, mitä ei lainalla hankittaessa vaadita. Kaskovakuutuksen ottaminen varsinkin edullisemmalle käytetylle autolle voi olla taloudellisesti kannattamatonta. Lisäksi, Autorahoituksella ostaessasi tarvitset yleensä käsirahan, joka voi olla vaihtoauto tai rahaa. Käsiraha on uusissa autoissa normaalisti 10-20% luokkaa, kun taas käytetyissä autoissa se on yleensä noin 20-30% luokkaa.

 

Yksityisleasing

Yksityisleasing on auton pitkäaikaista vuokraamista. Sopimuksesta maksetaan kuukausihintaa ja sopimuskauden loputtua, sopimuksesta riippuen, voit palauttaa auton tai ostaa auton omistukseesi. Yksityisleasingista on tullut vallitseva termi ja siihen lasketaan mukaan siis myös osamaksukaupat, joissa on taattu hyvityshinta.

Yksityisleasing hinta muodostuu useasta eri tekijästä. Yleensä samaan sopimukseen saa paketoitua auton lisäksi huoltopalvelut, autovakuutukset, rengaspalvelut ja monet muut lisäpalvelut. Maksettavan kuukausierän suuruus riippuu siis autosta ja lisäpalvelujen määrästä. Tämä vaihtoehto sopii henkilölle, joka haluaa hoitaa autoilun mahdollisimman helposti saman kuukausimaksun alla. Kuitenkin Kuukausierän suuruus voi nousta huomattavankin korkealle. Yksityisleasing on muutaman viime vuoden aikana kasvattanut suosiotaan, ja yksityisleasing kokemuksia kysyttäessä syyksi monesti paljastuu halu olla omistamatta autoa itse.

Kysy lainaamisesta asiakas­palvelustamme

Asiakaspalvelijamme ovat käytettävissäsi arkisin 8-16. Soita asiakaspalveluumme jo tänään!

Rahoita autounelmasi