10.1.2023

TF Bank mukana mahdollista­massa lasten ja nuorten opiskelua

Zelmerlöw & Björkman – Tehdään maailmasta parempi paikka

Zelmerlöw & Björkman -säätiö on vuodesta 2013 alkaen toiminut Afrikassa vahvistaakseen nuoria eristyneisyydestä sekä köyhyydestä työllisyyteen ja itsenäisyyteen. Säätiön visiona on saavuttaa maailma, jossa kaikilla lapsilla ja nuorilla on toivoa sekä mahdollisuus kehittää kykyjään omasta tulevaisuudesta päättämiseksi.

Säätiö rahoittaa muun muassa koulutusprojekteja Afrikan eri alueilla. Rahoittaminen on onnistunut lahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden ansiosta. TF Bank onkin toiminut Zelmerlöw & Björkman -säätiön yhteistyökumppanina vuodesta 2015 saakka!

 

TF Bank yhteistyökumppanina tärkeässä asiassa

Erityisesti suomalaiset mieltävät koulutuksen itsestäänselvyydeksi, sillä Suomessa se mahdollistetaan ensiluokkaisesti jokaiselle lapselle ja nuorelle oppivelvollisuuden myötä. Koulun käynti ei kuitenkaan tänäkään päivänä ole itsestäänselvyys kaikkialla, liian suurelle osalle se on saavuttamaton etuoikeus.

Maailmassa on tällä hetkellä yli 258 miljoonaa nuorta, jotka eivät käy koulua. Zelmerlöw & Björkman -säätiö pyrkii aktiivisesti tekemään tähän muutoksen. Säätiö mahdollistaa Afrikan eri alueilla koulutusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille, joilla ei muutoin olisi mahdollisuutta opiskelulle ja sen kautta oman tulevaisuuden vaikuttamiseen.

TF Bank kannustaa lapsia ja nuoria opiskelemaan ja kokee yhteistyön säätiön kanssa erityisen tärkeänä!

Zelmerlöw & Björkman

 

Toiminta näkyy konkreettisesti eri osa-alueilla

Säätiön peruspilareina toimii kokonaisvaltainen sekä oikeuksiin perustuva työ. Kokonaisvaltaisella työllä tarkoitetaan työtä johon kuuluu koulutus, turvallisuus sekä terveys. Tärkeänä osana kokonaisvaltaista työtä on nuorten itsetunnon vahvistaminen, motivaattorina on halu nähdä kokonaisvaltainen kehitys, jonka avulla nuoret pääsevät yli sukupolvien köyhyydestä.

Oikeuksiin perustuvassa lähestymistavassa keskitytään muutoksen toteuttamiseen voimaannuttamalla nuoria. Nuoret nähdään toimijoina eikä passiivisina vastaanottajina, jotka ovat riippuvaisia työstä. On tärkeää pyrkiä varmistamaan, että nuoret löytävät itse voimaa parantaa tilannetta, jotta muutos kestää pitkään.

Konkreettisesti säätiö on kyennyt luomaan erinomaisia mahdollisuuksia lapsille ja nuorille koulutukseen. Säätiö on luonut Kenswed-mallin, joka perustuu siihen tosiasiaan, että nuorten poistamiseen köyhyydestä ei riitä ainoastaan akateeminen koulutus. Prosessi vaatii myös muun muassa luovan ympäristön, hyvän terveydenhuollon sekä henkilökohtaisten perustarpeiden tyydyttämisen.

Säätiölle on tärkeää tavoittaa kaikista heikoimmissa asemissa olevat lapset ja nuoret, jonka takia he ovat keskittyneet erityisesti tyttöihin sekä nuoriin naisiin. Heitä ei pidetä ainoastaan haavoittuvaisimpina vaan heillä on myös suurimmat mahdollisuudet positiiviseen muutokseen. Tämän vuoksi säätiö on rakentanut vuonna 2017 sisäoppilaitoksen, jonka tarkoituksena on ollut tarjota tytöille nykyaikaisen ja vakiintuneen koulutusohjelman. Koulutusohjelman lisäksi oppilaille tarjotaan mm. kolme ateriaa päivittäin, puhdasta vettä sekä heistä huolehtivat aikuiset.

Akateemisen koulutuksen lisäksi myös terveydenhuoltoon on tärkeä keskittyä. Kesäkuussa 2019 valmistui Kenswedin sairaala. Sairaala keskittyy nuorten synnytyshoitoon, yleiseen terveydenhuoltoon ja seksuaalivalistuksen tarjoamiseen. Kaiken tämän lisäksi sairaala avustaa myös synnytyksissä.

 

Kenswed Academy – Catherinen tarina

TF Bank seuraa erityisesti Kenswed Academyn toimintaa. Kenswed Academy sijaitsee Ngongissa, Keniassa. Academy on alueen heikoimmassa asemassa olevien nuorten lukio- ja koulutusjärjestelmä, jota Zelmerlöw & Björkman -säätiö rahoittaa yhdessä paikallisten kumppaneiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Teoreettisen koulutuksen lisäksi ohjelma tarjoaa opiskelijoille parhaat mahdolliset olosuhteet opinnoille sekä nuorten vahvistamiselle. Academy tarjoaa mm. urheilun, kulttuurin sekä terveydenhuollon saatavuuden. Lisäksi tietoisuutta lisätään tasa-arvosta, yrittäjyydestä sekä kestävästä kehityksestä.

Koulussa opiskelee tällä hetkellä 376 oppilasta, joista 229 on tyttöjä. Yksi heistä on Catherine Mwikali, joka lähetti TF Bankille terveisiä sekä kertoi oman tarinansa. Catherinen lempiaineita koulussa ovat olleet biologia sekä maantieto. Catherinen siskolla ei ollut mahdollisuutta kustantaa Catherinen opintoja, jonka vuoksi hän joutui jäämään kahdeksi vuodeksi kotiin.

Zelmerlöw & Björkman -säätiö kuitenkin tarjosi Catherinelle mahdollisuuden jatkaa opintoja Kenswedin lukiossa. Hänen unelmanaan on aina ollut valmistua neurokirurgiksi. Catherine oli menettänyt toivon unelmansa suhteen jäätyään kotiin, mutta säätiön ansiosta hän opiskelee nyt unelmansa eteen ja tekee kovasti töitä.

Catherine puhuu myös koulukavereidensa puolesta, kiittäessään mahdollisuudesta opiskella. Hän pitää tätä mahdollisuutta suurimpana lahjana, mitä nuori voi toivoa.

 

TF Bankin terveiset Kenswedin opiskelijoille

Catherinen ja muiden koulussa opiskelevien nuorten tarinoiden myötä, yhteistyö Zelmerlöw & Björkman -säätiön kanssa tuntuu konkreettisesti vielä palkitsevammalta. Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla mukana tukemassa nuorten unelmia opintojen parissa.

TF Bank lähetti Catherinen luokalle t-paitoja sekä lipun! Saimme ihania kuvia, kun tuotteet olivat saapuneet perille sekä valtavasti aitoa kiitollisuutta yhteistyöstä.