5.1.2023

TF Bank Group ylpeänä mukana PlayOnsiden toiminnassa

Vuonna 2013 perustetun PlayOnside-järjestön tavoitteena on ollut kouluttaa ja voimaannuttaa Thaimaahan siirtymään joutuneita burmalaisia pakolais- ja siirtolaislapsia. Tavoitteisiin pyritään pääsemään ensisijaisesti jalkapallon ja hauskanpidon avulla.

TF Bank Groups on vuodesta 2015 lähtien toiminut ylpeästi voittoa tavoittelemattoman järjestön yhteistyökumppanina. Olemme tukeneet järjestön työtä Thaimaan rajakaupungissa Mae Sotissa, Burman itärajalla.

Burman aluetta leimaa yksi maailman pahimmista humanitaarisista kriiseistä. Kriisi on johtanut tuhansiin siviiliuhreihin, pakkosiirtoihin sekä -muuttoihin. Nykyään Thaimaan ja Burman rajalla asuu yli 200 00 eri etnisiin ryhmiin kuuluvaa kotiseuduiltaan siirtymään joutunutta lasta.

 

PlayOnsiden tavoitteet

PlayOnside toimii fyysisesti Thaimaan ja Burman rajalla sijaitsevassa kaupungissa Mae Sotissa. Järjestö on rekisteröity voittoa tavoittelemattomaksi kansalaisjärjestöksi Espanjassa sekä Norjassa. Järjestön pääasiallisena tavoitteena on edistää lasten ja nuorten sosiaalisia suhteita, voimaannuttamista sekä kouluttamista.

Tavoitteet pohjautuvat pitkän aikavälin, kestävään ja joustavaan strategiaan, jonka keskiössä on jalkapallo. Jalkapallolla on valtava voima ympäri maailman ja järjestö uskookin, että myös tässä jalkapallo pystyy näyttämään voimansa sosiaalisen muutoksen luomiseksi.

 

Sosiaalisen osallistamisen ja voimaannuttamisen lisäksi järjestö ajaa sukupuolten tasa-arvoa. Tavoitteena on edistää tyttöjen itseluottamusta, itsetuntoa ja kunnioitusta, osallistamalla heidät miesvaltaiseen urheiluun – jalkapalloon. Tarkoituksena on haastaa sukupuoleen perustuvat stereotypiat ja ennakkoluulot, jotta tasa-arvo yhteisöissä edistyy.

Järjestön toiminta jalkapallon parissa on huomattu laajasti. PlayOnside oli vuonna 2019 ehdolla kansainvälisen jalkapallojärjestön, FIFA:n,  Diversity Award -palkinnon saajaksi. Ehdokkuutta perusteltiin muun muassa hyvästä työstä siirtolaisväestöjen parissa.

 

PlayOnside konkreettisesti

PlayOnside tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten oppilaitosten sekä opettajien kanssa, jonka ansiosta noin 1000 lasta lähes 30 eri koulusta kokoontuu joka viikonloppu leikkimään ja oppimaan yhdessä. Kaiken tämän mielekkään yhdessä tekemisen myötä lapset saavat jatkuvasti uusia ystäviä ja laajentavat sosiaalisia verkostojaan.

 

Tasa-arvoa edistääkseen järjestö on halunnut keskittyä erityisesti tyttöjen sekä nuorten naisten osallistamiseen. Koulutustyön avulla PlayOnside pystyi saavuttamaan 39 prosentin naisten osallistumisen. Tämä ei kuitenkaan järjestölle riittänyt vaan he käynnistivät uuden projektin ’’Women’s Mentoring Program’’.

 

Viikoittaisten tapahtumien lisäksi PlayOnside järjestää erilaisia turnauksia, kesäkouluja sekä projekteja yhteisön vahvistamiseksi. Jotta myös tulevaisuudessa järjestö pystyy jatkamaan kehitystä yhteisöissä, kouluttaa se jatkuvasti paikallisia johtajia. Johtajat pyrkivät viemään järjestön tavoitteita pidemmälle yhteisöihinsä sekä toteuttavat sitä aktiivisesti itse!

 

TF Bank ylpeänä mukana

Vuonna 2018 TF Bankin johtoryhmän jäsen Espen Johannesen vieraili PlayOnsidessä paikan päällä. Vierailu oli arvokas mahdollisuus saada käsitys organisaatiosta ja sen toiminnasta.

Seisomme selkä suorana organisaation pitkäaikaisen, kestävän ja joustavan strategian takana. Olemme ylpeitä ollessamme järjestön pääsponsori ja näin ollen auttaa PlayOnsideä saavuttamaan tavoitteensa!  

 

 

Lue lisää PlayOnsiden toiminnasta!