22.3.2023

Eläkesäästämisen tärkeys koskettaa meitä jokaista

Eläkesäästäminen on tärkeä aihe, joka koskettaa meitä kaikkia. Työelämän jatkuvassa muutoksessa sekä eliniän odotuksen kasvamisen myötä, on meidän jokaisen osattava varautua taloudellisesti myös tulevaisuutta ajatellen.

Monelle eläkeikä saattaa tuntua kaukaiselta ajatukselta, eikä siihen näin ollen ole juuri varautunut. Suomalaisessa yhteiskunnassa eläkejärjestelmä perustuu kolmijakoon, jossa eläkkeen muodostavat kansaneläke, työeläke sekä yksityiset säännöt.

Tässä julkaisussa keskitymme erityisesti yksityiseen säästämiseen sekä sen tärkeyteen. TF Bankilla on mahdollista avata säästötili, joka voi olla hyvä pesämuna esimerkiksi tulevia eläkepäiviä varten.

 

Miksi itsenäinen säästäminen on tärkeää?

Eläkkeen määrä lasketaan kaikista työuran aikana ansaituista ansiotuloista palkkatyössä sekä yrittäjänä. Tällä hetkellä eläke on noin puolet työuran aikana ansaituista palkkatuloista. Kyseinen määrä ei ole rahallisesti suuri, jonka takia esimerkiksi itse säästetyt varat ovat tärkeitä.

Ilman omia säästöjä, eläkkeelle jäädessä tulot puolittuvat, vaikka vastaavasti menot saattavat todennäköisesti kasvaa. Eliniän odote on noussut ja eläkeikäiset ovat jatkuvasti yhä paremmassa kunnossa, joten vapaa-ajan lisääntyessä on aikaa harrastaa sekä matkustella. Mikäli omia säästöjä ei ole kertynyt, voi nämä haaveet tuottaa taloudellisia ongelmia.

 

Milloin säästäminen kannattaa aloittaa?

Vaikka eläkeikä tuntuu kaukaiselta ajatukselta, on säästäminen kannattavaa aloittaa hyvin varhain. Mikäli aloitat säästämisen esimerkiksi alle 30 vuotiaana, ei säästettävien summien kuukausittain tarvitse olla suuria, sillä säästöaika on pitkä. Voit hyvin aloittaa vaikka 80 eurolla kuukaudessa, ja myöhemmin kasvattaa kuukausisummaa tai vaihtoehtoisesti pienentää, elämän tilanteesta riippuen.

Mikäli sijoittaminen tuntuu sinulle vieraalta ja työläältä, on toimiva ratkaisu pitkän ajan säästämiselle säästötili. Säästötilillä on säästöille mahdollista kerryttää korkoa korolle ilmiön myötä, voittoa!

 

Säästötililtä mahdollista nostaa rahat jo ennen eläkeikää!

Me kaikki tiedämme, että elämän tilanteet muuttuvat ja välillä saattaa iskeä äkillinen rahan tarve. Mikäli olet aloittanut säästämisen eläkettä varten, on kuitenkin mahdollista nostaa rahat nopeammin käyttöösi. Säästötilillä rahat ovat nopeasti realisoitavissa, joten myös tämän myötä säästötili on hyvä ja riskitön tapa pitkäaikaiselle säästämiselle!

 

TF Bankin säästötili

TF Bank tarjoaa säästötilin ilman määräaikaisuutta. Tilillä ei ole minimitalletusta ja talletetut varat ovat suojattu aina 100 000 euroon asti.

Säästötilin avaaminen on helppoa ja nopeaa, joten voit aloittaa säästämisen eläkettä varten vaikka heti!